Поп фолк

Южен Вятър - Балади микс

Съжаляваме, но списъкът Ви с Любими клипове е пълен.
You need to have the Flash Player installed and a browser with JavaScript support.
 • В момента 4.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Рейтинг: 4.0 от 5 votes
Прегледи: 3,453 | Добавен от: admin | Категория: Фен видео

Информация за видеотоНакратко историята на дуета:

Всичко започна още в ранно детство. Музикалната ни дарба е наследство от родителите и роднините ни. Като малки баща ни ни купи акордеон, а чичо ни синтезатор и микрофон, които положиха началото на трънливия ни музикален път. Първоначално аз като инструменталист, в последствие и вокалист, а сестра ми само като вокалист. Участвали сме в много училищни мероприятия и концерти. След като завършихме училище започнахме да свирим в заведения с наши колеги, и станахме много популярни в региона. Тогава за мен беше чул още неизвестния Володя Стоянов, който един ден дойде при мен и каза, че иска да му направя албум. Съгласих се, защото това бе не само едно ново и голямо предизвикателство, но и мечта.
Като 18 годишен младеж аз вече имах готови, мои авторски песни, 5 от които му предложих и той много хареса. Естествено и той имаше своите и така окомплектовахме албума "Далавера, далавера". Аранжиментите, интродукцйите и бек вокалите на всички 10 песни са мое дело, а той изпя само основния глас. Всичко стана перфектно. Албума излезе, аз влязох в казармата, той се прочу и стана известен, а аз до ден днешен и едно кафе не съм почерпен по този повод. След което в казармата се запознах с Илия Луков на който също направих няколко песни и отново не получих дори и едно "благодаря",но както и да е. Защо разказвам това ли?
Ами защото това бяха плесници, които доведоха до осъзнаването и съзряването ми, че е време да направя нещо и за себе си, а не само за другите. Но както казват хората: "Всяко зло за добро". Така бях принуден и аз да пропея, въпреки, че не се определям като певец, и реших оттук нататък моите песни да се изпълняват единствено и само от мен и сестра ми, никой друг. Това са негативните причини, довели до основаването на Дуета "Южен Вятър". Положителните са тези, че винаги съм мечтал за свое собствено студио, което вече имам, за своя собствена група, която също имам и да издавам албуми. Мечтал съм и да създам собствена издаделска компания, която да продуцира истинските таланти в България, а не измислените на деня, но за съжаление това още не съм го постигнал. През времето откакто ни няма в ефир не съм преставал да свиря, пея и композирам. Не знам дали хората знаят, но много мои песни участваха във фестивала "Пирин фолк" през 2003 и 2004 година, където повечето от тях спечелиха и награди. Но тъй като и там бях излъган и от това нямаше полза се отказах и от бъдещи такива ангажименти и реших да тръгна с таланта си за чужбина. С мои връстници създадохме групата "АСПРО МАВРО" което преведено от гръцки значи БЯЛО ЧЕРНО и заминахме за Гърция. Учудващо много добре ни приеха хората там и ни оцениха така, както ценят собствените си таланти. Толкова пофесионално се справяхме с тяхната музика, че те дори не вярваха че сме българи. След това получихме покана за работа на круизни кораби и от тогава до днес, всяко лято, се качваме на кораба и обикаляме страните от Средиземно море, изпълнявайки разнообразни музикални и шоу програми. А зимата работим в луксозни 4 и 5 звездни хотели в Сандански, Банско, Плевен и др. Никога не съм и преставал да мисля за едно наше завръщане. Едно, че ме амбицират приятелите, колегите и положителните коментари за нас във форумите и друго, че хората не са ни забравили и че имат нужда от нашата музика. Наистина имам много нови авторски песни които чакат появата си на бял свят, но винаги съм си казвал "нека дойдат по-добри времена". Ще разкрия една малка тайна: като за начало подготвям един "THE BEST OF...", албум в който ще бъдат включени всички наши хитови, авторски песни. Изненадата е, че те са изцяло променени и с нови аранжименти, което съм сигурен ще зарадва огромен брой фенове на "Южен Вятър". Все още съм в процес на търсене на спонсори и издател, но надявам се за Коледа всичко да е готово и проекта да се появи на пазара. Това с цел да напомним отново за себе си, след което, живи и здрави започвам сериозната работа по подготовката на нов авторски албум.

 1. atanasova12
  преди 1 година, 5 месеца

  С нетърпение ще очаквам новият Ви албум.Това са песни от моето време когато съпругът ми беше в казарма.Винаги съм се чудила къде сте и какво става с Вас.Никой не може да изпее такива смислени и чувствени песни.Това го можете само и единствено Вие.Винаги когато Ви слушам се разплаквам.А когато идвате по-Банско разлепете плакати и по Разлог.С удоволствие ще дойда да Ви слушам.Обичам Ви.

Влезте или се Регистрирайте за да добавяте коментари.